Rulada cu castane

de rodicamaria in Prajituri, 2 Oct 2011 | 6711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • - 250 grame biscuiţi măcinaţi
  • - 180 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra
  • - 50 ml rom(eu am pus apa)
  • - 1 lingură miez de nucă de cocos ras
  • - 1-2 linguriţe pudră de cacao amară (cât mai închisă la culoare)
  • pentru crema
  • - 250 grame piure de castane(congelat de la supermarket)
  • - 120 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra(eu nu am pus de frica sa nu fie prea dulce)
  • - 1-2 linguriţe rom(nu am pus ca avea piureul de castane)
  • - 1 linguriţă miez de nucă de cocos ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu castane:

Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei.

Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu furculita si se framanta impreuna cu untul, zaharul, romul si miezul de nuca de cocos ras pana la topirea zaharului dinauntru.

Se ia folie de bucatarie, eu am avut de staniol, dar merge si cu cea de nylon, se pune jumatate din masa de biscuiti si se formeaza cu sucitorul o foaie, cat de subtire se poate. Se pune deasupra jumatate din umplutura, apoi cu ajutorul foliei, se ruleaza. Cea de a doua rulada se realizeaza in acelasi fel,se invelesc cu folia cu care s-au rulat si se pun in frigider timp de cel putin 1 ora.Dupa aceea se pot taia felii.Se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

rodicamaria 1

04.10.2011, 06:45

Diaconta draga,cel la pachet nu e chiar dulce,depinde de gust,in schimb are o puternica aroma de rom.E bun.La borcan nu am vazut pe la noi.Incearca sa vezi cum e si cel de la pachet.Merita !

MIUTA 1

04.10.2011, 13:45

Imi place

Panacris 1

15.04.2013, 09:28

De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu branza dulce si visine